Kom ik in aanmerking voor een appartement?

Huurvoorwaarden

Ben je overenthousiast geworden na het zien van de woningen en wil je dolgraag huren in de Weverij? Check dan eerst of je in aanmerking komt! Om te kunnen huren moet je immers voldoen aan een aantal voorwaarden. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle type appartementen en woningen.
Zo worden de huurovereenkomsten gesloten voor een periode van minimaal één jaar.

Vrije huursector
Daarnaast is de huurdersnorm vastgesteld op een bruto maandinkomen van minimaal vier maal de huurprijs. Dit betekent dat wanneer je een appartement wilt huren van € 1.100,- per maand, je minimaal een bruto maandinkomen moet hebben van 4 x € 1.100,- = € 4.400,- . Let wel: neem je maandinkomen inclusief je vakantiebijdrage en eventuele vaste toeslagen! Het inkomen van je partner mag je natuurlijk meenemen in deze berekening. Do the math!

Sociale huursector
De huurdersnorm voor de sociale huurwoningen is vastgesteld op een bruto maandinkomen van minimaal drieënhalf maal de huurprijs. Dit betekent dat wanneer je een appartement wilt huren van € 700,- per maand, je minimaal een bruto maandinkomen moet hebben van 3,5 x € 700,- = € 2.450,-. Let wel: neem je maandinkomen inclusief je vakantiebijdrage en eventuele vaste toeslagen! Het inkomen van je partner mag je natuurlijk meenemen in deze berekening. Do the math!

De definitieve beoordeling van de huurkandidaten vindt plaats via een zogenaamde 'credit check'. Daarvoor moeten wij een aantal van je persoonlijke gegevens, zoals een geldige legitimatie, maandelijkse inkomsten en de huidige woonsituatie kunnen inzien. Een overzicht van de benodigde documenten en een toelichting op de voorwaarden vind je in de bijlage die je kunt downloaden via onderstaande button.

*De huurprijzen zijn exclusief voorschot servicekosten, welke dient te worden voldaan via een automatische incasso. De eenmalige borg bedraagt bij alle appartementen minimaal één maal de maandhuur.

Voldoe je niet direct aan de eisen of twijfel je over je situatie? Dan kan ons verhuurteam jouw persoonlijke situatie beoordelen.

Download toelichting op huurvoorwaarden